Menu
Danmarks statsminister Mette Frederiksen holder tale i FNs hovedforsamling i New York mandag 23. september. Foto: Richard Drew / AP / NTB

Danmark er åpen for militær innsats i Midtøsten, ifølge Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen sier at Danmark er åpen for en internasjonal militær innsats i Midtøsten for å tvinge fram en tostatsløsning.

Av NTB | 02.10.2024 12:31:15

Politikk: Hun mener at det ikke er mulig å få en slutt på den israelsk-palestinske konflikten uten at det etableres en egen palestinsk stat side om side med Israel. På spørsmål fra det danske nyhetsbyrået Ritzau på om dette kan innebære en militær innsats, svarer hun bekreftende.

– Ja, det kan det godt, sier hun.

Konflikten har ifølge Frederiksen nådd et nivå der verken Israel eller palestinske Hamas handler rasjonelt og pragmatisk, og hun mener at hele verden nå sitter fast i en ond spiral.

– De har fanget ikke bare sine egne land og befolkninger i dette, men faktisk alle oss andre også, sier Frederiksen.

– Jeg synes at prisen har blitt for høy for oss alle.

Ifølge Frederiksen er det ikke mulig å få på plass en tostatsløsning før den blir tvunget fram av verdenssamfunnet. Hun vil ikke gå nærmere inn på hva slags militær innsats som trengs, men nevner FN-operasjoner andre steder i verden som et eksempel.

– Jeg tror ikke man kan definere det helt nøyaktig. Verdenssamfunnet har tross alt gått inn i andre konflikter og kriger og tvunget fram noe. Jeg tror ikke at man kan skape en nøyaktig modell, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: