Menu
Tim «Avicii» Bergling slet psykisk og tok sitt eget liv i 2018. Familien hans laget en stiftelse i hans navn, som jobber for unge og mental helse. Foto: Amy Sussman/Invision/AP/NTB

Avicii-eiendeler auksjonert bort: – Mange av tingene var ikke Tims

Tirsdag gikk en rekke gjenstander eid av Avicii under hammeren i Stockholm. Nå har en nær venn rykket ut med påstander om at flere av dem ikke var hans.

Av NTB | 02.10.2024 11:11:15

Økonomi og næringsliv: Det er Sean Eriksson, fotograf og venn av Tim «Avicii» Bergling, som har kommet med uttalelsene i en video på Instagram. Han var blant dem som delte husvære med den svenske verdensstjernen i Los Angeles.

– Mange av tingene er ikke Tims. En av dem var mine. Vi var fem personer som bodde sammen i flere år, og folk la tingene sine overalt i huset, ettersom folk kom og gikk. Det var ikke bare Tim som bodde der. Vi bodde alle der til og fra, sier Eriksson, som i videoen sier at auksjonen «føltes som et opphørssalg».

Auksjonen over Avicii-gjenstandene ble holdt i Stockholm tirsdag. 267 gjenstander, alle donert av Tim Berglings familie, gikk under hammeren til inntekt for stiftelsen som bærer den avdøde DJ-ens og produsentens navn.

En gitar ble solgt for 240.000 svenske kroner, en caps innbrakte 50.000 og et par sneakers for 42.000, ifølge Dagens Nyheter.

Sean Eriksson hevder i videoen at auksjonshuset ikke faktasjekket tingene som ble solgt. Mia Eriksson, markedssjef ved Stockholms auktionsverk, har sett videoen hans – men vil ikke kommentere uttalelsene.

– Fra vårt perspektiv føler vi oss trygge på det omfattende arbeid som er gjort for å sikre at samtlige gjenstander som inngår i veldedighetsauksjonen, selges med korrekt proveniens (eierhistorikk, red.anm.), sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: