LIVESENTER
Menu
Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) under et pressemøte om Israels krigføring i Libanon på Universitetsplassen i Oslo tirsdag. Foto: Thomas Fure / NTB

Eide: – Dette er opptrappingen vi har advart mot

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier han ser utsiktene for en storkrig mellom Israel og Iran krype stadig nærmere.

Av NTB | 02.10.2024 07:21:14

Krig og konflikter: – Dette er opptrappingen vi har advart mot, sa Eide til den frammøtte pressen utenfor NRK på Marienlyst i Oslo onsdag morgen.

Han gjentok flere ganger under seansen behovet for å stanse skytingen.

– Her finnes ikke rent militære løsninger, vi må jobbe mot en våpenhvile, sa han.

Og minnet om at det nå pågår konflikt på flere fronter.

– Vi har fortsatt omfattende kamphandlinger i Libanon, samt et kraftig angrep (fra Iran) på Israel som heldigvis ble stoppet av Iron Dome. Dette er en stor sammenhengende serie med konflikter, sier utenriksministeren.

Iron Dome er det israelske luftvernet, som består av mange systemer som skal hindre både rakettangrep av typen som kom fra Iran tirsdag kveld og raketter fra militsgrupper som Hizbollah og Hamas.

Tirsdag kveld avfyrte Iran en lang rekke raketter mot Israel, i det de kalte en hevnaksjon etter bombingen som krevde livet til Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah i helgen.

(©NTB)

Flere nyheter: