Menu
Mandag må en 16-åring møte i retten tiltalt for vold, ti ran og ransforsøk. Foto: Terje Pedersen / NTB

16-åring i retten tiltalt for ti ran og ransforsøk

En 16 år gammel gutt står i Oslo tingrett, tiltalt for ti ran og ransforsøk av 20 barn i løpet av en måned i Oslo i vår.

Av NTB | 02.10.2024 04:41:22

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge tiltalen har 16-åringen sammen med andre mindreårige oppsøkt tilfeldige ofre. Ved flere anledninger skal han ha truet til seg bankkort eller fått de fornærmede til å ta ut penger, etter at de har vist frem Vipps-kontoen sin.

Politiadvokat Vilde Nergård opplyser til Avisa Oslo at de fornærmede er mellom 12 og 17 år gamle, og at det totalt dreier seg om 20 barn.

De ti ranene og ransforsøkene beskrevet i tiltalen skjedde i perioden mellom 2. mai og 1. juni i år. Bare på en ettermiddag og kveld 1. juni skal 16-åringen sammen med flere mindreårige ha stått bak seks ran og ransforsøk.

Hendelsene har skjedd på ulike steder i Oslo: Helsfyr T-banestasjon, Ellingsrud T-banestasjon, Oslo City, Dælenenga fotballbane, McDonald’s på Grünerløkka, Storo og Nationaltheatret og til slutt ved et busstopp i Storgata.

16-åringens forsvarer, Cecilia Margarita Dinardi, sier at hennes klient er opptatt av å ta ansvar og komme seg gjennom saken, og deretter forsøke å se fremover. Oslo tingrett har satt av ti dager til rettssaken som starter mandag 7. oktober.

(©NTB)

Flere nyheter: