Menu
Innvandringspolitikk var blant de første spørsmålene som J.D. Vance og Tim Walz fikk i visepresidentdebatten tirsdag. Foto: AP / NTB

CBS skrudde av mikrofonene under migrantdebatt mellom Vance og Walz

Arrangøren CBS skrudde av J.D. Vance og Tim Walz' mikrofoner da de to var i opphetet debatt om migrasjon.

Av NTB | 02.10.2024 04:31:13

samfunn: Debatten i regi av CBS News startet rolig med Midtøsten og sikkerhet som tema. CBS’ programleder dreide deretter over til neste tema: Migrajson. Det utløste krassere utfall mellom de to visepresidentkandidatene.

Walz anklaget Vance og Donald Trump for å umenneskeliggjøre det han sa var innvandrere som oppholder seg lovlig i Vances hjemstat Ohio. Walz viste til at Ohios republikanske guvernør Mike DeWine sendte ekstra politi for å styrke sikkerheten rundt skoler i byen Springfield etter at Vance hadde tvitret om og Trump hadde gjentatt påstander om at innvandrere fra Haiti spiser folks kjæledyr i byen.

– Det er dette som skjer når du ikke vil løse noe. Du demoniserer det, sa Walz.

Vance svarte at 15.000 haitiere i byen har ført til økonomiske konsekvenser og problemer med å skaffe nok boliger og at president Joe Bidens administrasjon har snudd ryggen til.

CBS’ programleder brøt inn og sa at haitierne i Springfield er der på lovlig vis. Vance avviste det og sa:

– Ettersom dere faktasjekker meg, så ønsker jeg å vise til hvordan det ligger an, sa Vance. Få sekunder senere skrudde CBS av både hans og Walz’ mikrofoner og begrunnet det med at det var mange andre temaer som også skulle tas opp under debatten.

(©NTB)

Flere nyheter: