Karim Adeyemi (til v.) herjet med Celtic i mesterligaen tirsdag. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Adeyemi ga Celtic sjokkbehandling – hattrick da Dortmund vant 7-1

Karim Adeyemi var den store spilleren og gjorde hattrick da Borussia Dortmund hentet Celtic ned på jorda med 7-1-seier i mesterligaen tirsdag.

Av NTB | 01.10.2024 23:01:19

Sport: Celtic vant stort i første runde og hadde bare Bayern München foran seg på tabellen, men laget kom til kort i Tyskland. Adeyemi scoret tre ganger og skaffet et straffespark i løpet av første omgang.

Julian Ryerson og hans lagkamerater i Borussia Dortmund har fått en ypperlig start på ligaspillet med to storseirer. I åpningskampen ble Brugge slått 3-0 på bortebane.

Hjemmelaget tok ledelsen tidlig med Emre Cans scoring på straffespark i det 7. minutt etter at Kasper Schmeichel felte Jamie Gittens.

Celtic utlignet bare to minutter senere. Arne Engels la inn fra høyre. Can greide ikke å klarere med hodet, og ballen traff Celtic-spiller Daizen Maeda i hoften og spratt i mål.

I det 29. minutt økte Adeyemi ledelsen med en kanonkule i nærmeste kryss, og samme mann skaffet straffesparket Guirassy omsatte i 4-1 fem minutter før halvtid.

Adeyemi hadde likevel tid til å fullføre sitt hattrick før pausesignalet. Maeda somlet med ballen rett utenfor egen 16-meter, og Adeyemi stjal den fra ham før han gjorde 5-1.

Den andre omgangen ble ikke like tøff, men Guirassy økte til 6-1 midtveis i omgangen. Innbytter Felix Nmecha fastsatte resultatet i det 79. minutt.

Dermed topper Dortmund tabellen før onsdagens ni kamper. Laget er sammen med franske Brest (4-0 over Salzburg) og bundesligarival Leverkusen (1-0 over Milan) alene om å ha seks poeng, og med 10-1 i målscore blir det førsteplass.

Dortmund var ikke alene om å vinne stort tirsdag. Barcelona herjet med Young Boys og vant 5-0 etter mål av Robert Lewandowski (2), Raphinha, Iñigo Martinez og et selvmål. Den sveitsiske klubben må finne seg i å være sist på tabellen med null poeng og 0-8.

Inter vant 4-0 over Røde Stjerne og er likt med Manchester City, som vant 4-0 over Slovan Bratislava. Inter og City møttes i en målløs kamp i første runde.

To nye minutter senere var Dortmund foran for godt, og Adeyemi hadde startet sitt show. Julian Brandt spilte fram Adeyemi, som parkerte en motspiller og scoret fra spiss vinkel.

Celtic var høyt oppe etter 5-1 over Slovan Bratislava i mesterligaåpningen, men lå under med samme sifre halvveis tirsdag.

Tidligere Bodø/Glimt-spiller Victor Boniface ble matchvinner da Leverkusen slo Milan.