Menu
Journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant i Dagbladet er forfatterne bak den omstridte boka «Partiet». Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Nye anklager mot boka «Partiet»

Kagge forlag har varslet Gyldendal om det de mener er likheter mellom bøkene «Partiet» og «Alle skal ned». Det samme gjelder en Støre-bok utgitt på Gyldendal.

Av NTB | 01.10.2024 18:51:22

Politikk: Forlagssjef Tuva Ørbeck Sørheim reagerer ifølge Aftenposten på det hun kaller passasjer «som er påfallende like Kagge Forlags utgivelse «Alle skal ned»».

– I «Partiet» er det omtalt flere scener og nyheter som ble kjent første gang da vi utga «Alle skal ned», men uten at det er noen referanse til boka. Det er overraskende, sier Sørheim til Aftenposten.

I 2014 ga Gyldendal ut «Jonas». Nå retter forfatterne Erik Aasheim og Nina Stensrud Martin også kritikk mot forlaget.

– Etter å ha sett noen likheter har vi bedt Gyldendal om en gjennomgang. Det har de sagt at de skal gjøre, sier Aasheim.

Forfatter Hege Ulstein har tidligere reagert på det hun mener er likheter mellom «Partiet» og hennes bok «Tillitsmannen» om Martin Kolberg. Dagens Næringsliv omtalte dette først. Også hennes forlag Aschehoug har henvendt seg til Gyldendal om dette.

Forlagssjef for sakprosa Reidar Mide Solberg i Gyldendal bekrefter at de har fått henvendelsene.

– Vi vil behandle dem som en del av det arbeidet vi nå gjør for å gå gjennom de tilbakemeldingene vi har mottatt, sier han til avisa.

Han sier flere av tilbakemeldingene de har fått om boken, er legitime.

– Vi vurderer hvilke justeringer som er nødvendige. Vi ønsker å gjøre dette arbeidet grundig, sier han.

Forfatterne av «Partiet», Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant, viser overfor Aftenposten til Solbergs uttalelse.

(©NTB)

Flere nyheter: