Menu
Rettssaken mot Volkswagens tidligere toppsjef Martin Winterkorn i den såkalte dieselgate-skandalen, er utsatt på ubestemt tid etter at 77-åringen ble innlagt på sykehus etter et fall. Foto: DPA / AP / NTB

Rettssaken mot VWs tidligere toppsjef er utsatt

Rettssaken mot den tidligere toppsjefen i tyske Volkswagen, Martin Winterkorn, vil tidligst bli gjenopptatt neste år, har en domstol i Braunschweig besluttet.

Av NTB | 01.10.2024 17:41:22

Økonomi og næringsliv: Winterkorn er tiltalt i den såkalte dieselgate-skandalen. Den begynte å rulle for ni år siden da det ble avdekket at Volkswagen-gruppen hadde plassert ulovlig programvare i sine dieselbiler.

Programvaren bidro til å lure utslippstester slik at bilene framsto som mer miljøvennlige enn de var.

Winterkorn er tiltalt for å ha svindlet kjøperne av rundt 9 millioner dieselbiler solgt i Europa og USA.

Han anklages også for markedsmanipulasjon og for å ha løyet da han avga forklaring til en granskningskomité i den tyske nasjonalforsamlingen i 2017. Strafferammen er opptil ti års fengsel.

Winterkorn ledet Volkswagen fra 2007 til 2015. Da gikk han av etter å ha erkjent at han hadde hatt kjennskap til den ulovlige programvaren.

77-åringen avviser ifølge sin forsvarer anklagene.

Rettssaken mot den tidligere VW-sjefen åpnet i begynnelsen av september, men er nå utsatt på ubestemt tid.

Bakgrunnen er ifølge domstolen at Winterkorn er innlagt på sykehus etter et fall.

– Legenes rapport tyder på at han ikke vil være i stand til å delta i rettsmøter på flere måneder, heter det i en kunngjøring fra domstolen.

(©NTB)

Flere nyheter: