Menu
Norges økonomi er fortsatt dominert av olje og gass, energi og fisk. Her fra Nova Sea Havbruk as oppdrettsanlegg på Træna på Helgelandskysten. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Norge dårligst i Norden på innovasjonsliste

Norge falt fra fjorårets 19. plass til 21. plass på Global Innovation Index. Sveits, Sverige og USA topper lista, mens Danmark og Finland er av de ti beste.

Av NTB | 01.10.2024 17:31:15

Økonomi og næringsliv: Totalt er 133 land med på lista. Direktør Kathrine Myhre i Patentstyret mener Norge må styrke evnen til omstilling og innovasjon.

– Av alle verdens land er dette fortsatt en sterk plassering, og vi scorer høyt på mange områder. Samtidig skjerpes den internasjonale konkurransen stadig, sier Myhre i en pressemelding.

Rangeringen sammenligne innovasjonsevnen ut fra 78 faktorer i hvert enkelt land. Det er FN sin verdensorganisasjon for immaterielle rettigheter (WIPO) som står bak lista.

Norge scorer høyt når det gjelder institusjoner og infrastruktur, men noe lavere på humankapital og forskning. Vi scorer lavt på markedets utviklingsgrad, utnyttelse av kunnskap og teknologi og utnyttelse av kreativ aktivitet, ifølge pressemeldingen.  

Vi er fortsatt en råvarebasert nasjon, påpeker Myhre.

– Norges økonomi er dominert av olje og gass, energi og fisk, mens vi har noe lavere aktivitet innen mer høyteknologiske industrier, sier Myhre.

(©NTB)

Flere nyheter: