Menu
Tidligere KrF-leder Olaug Bollestad var tilbake på jobb som stortingsrepresentant tirsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Bollestad: – Fint å være tilbake igjen

Tidligere KrF-leder Olaug Bollestad er tilbake på jobb på Stortinget. Hun tror det skal gå fint å samarbeide med resten av partigruppa etter dramaet i sommer.

Av NTB | 01.10.2024 15:31:20

Politikk: Bollestad deltok på konstitueringen av Stortinget tirsdag.

– Det er fint å være tilbake igjen, sier hun i en kort kommentar til NTB.

Bollestad har vært sykmeldt siden juni i forbindelse med at det har kommet varslinger mot henne på grunn av hennes lederstil. Hun gikk av som KrF-leder 22. august, men sitter som stortingsrepresentant ett år til.

På spørsmål om hvordan stemningen er i partigruppen etter varslingssaken, svarer Bollestad:

– Vi snakker jo sammen, ærlig talt. Vi gikk sammen bort til konstitueringen og tilbake igjen, så dette skal gå fint.

Bollestad har tidligere gått hardt ut mot partiledelsen i KrF i et brev til partiets sentralstyre. Hun vil ikke svare på om stridsøksen nå er begravd.

– De har vært litt stemoderlig behandlet mens jeg har vært partileder. Så nå skal jeg bruke tid sammen med den som blir førstekandidat fra Rogaland når den tid kommer, sier Bollestad.

– Nei. Alt til sin tid. Jeg vet allerede nå at det finnes ting på utsiden av dette huset også. Det som er viktig for meg, er å bruke engasjementet mitt. Hva det blir, vil neste høst vise.

Også fungerende partileder Dag-Inge Ulstein og tidligere KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad er innvalgt på Stortinget for KrF.

Bollestad har varslet at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget og at hun gir seg i politikken. Det siste året som folkevalgt vil hun bruke på helsepolitikk og på hjemfylket Rogaland, forteller hun.

(©NTB)

Flere nyheter: