Menu
Så mange som 25 mennesker fryktes omkommet etter at det brøt ut brann i en skolebuss i Thailand tirsdag. Flere av de omkomne er så forbrente at det er krevende å identifisere dem. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Minst 20 døde i brann i skolebuss i Thailand

Minst 20 mennesker, de fleste av dem barn, ha mistet livet i en brann i en skolebuss i Thailand, opplyser landets regjering.

Av NTB | 01.10.2024 15:01:12

Ulykker og naturkatastrofer: Statsminister Paetongtarn Shinawatra kondolerer ofrenes familier. Så mange som 25 personer fryktes å ha mistet livet ettersom flere ennå ikke er gjort rede for. Hittil er minst 20 bekreftet omkommet.

Avisen Bangkok Post siterer brann- og redningstjenesten på at bussen hadde 38 elever og seks lærere om bord. De skal ha vært på skoletur da ulykken inntraff.

19 personer – 16 elever og tre lærere – ble reddet ut av den brennende bussen i live. De er sent til sykehus. Tre av barna behandles for alvorlige brannskader, ifølge thailandske medier.

Bussen som begynte å brenne var, én av tre som fraktet barn – mellom seks og 15 år – fra Wat Khao Phraya Sangkharam skole i den nordlige provinsen Uthai Thani.

Bussjåføren er ikke funnet. Ifølge den thailandske avisen Khaosod kan han ha flyktet fra ulykkesstedet. Nøyaktig hva som har skjedd med ham, er foreløpig ikke kjent.

Videobilder fra stedet viser tykk svart røyk som velter ut av bussen som står i full fyr.

– Noen av likene vi har hentet ut, var veldig, veldig små. De må ha vært veldig unge, sier Piyalak Thinkaew, som leder redningsarbeidet på stedet. Han sier brannen startet foran i bussen.

– Barnas instinkt var å rømme bak i bussen, så likene vi har funnet, var der, sier han til journalister.

Likene er så forbrent at det vil ta tid å identifisere alle de døde, legger han til.

Brannen er slukket, men arbeidet på stedet har tatt tid da redningsarbeidere har måttet vente på at bussen skulle kjøle seg ned før de kunne lete etter flere omkomne.

Trafikksikkerheten i Thailand er svært dårlig og omtales som en av de verste i verden. Mange kjøretøy er utrygge, og flere som ferdes på veiene, har dårlige kjøreferdigheter, noe som bidrar til et høyt antall trafikkulykker i landet.

Hvert år mister rundt 20.000 mennesker livet på thailandske veier, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Det er i gjennomsnitt mer enn 50 om dagen.

Økonomiske tap forårsaket av trafikkdødsfall og skader i Thailand ble i 2022 estimert å være 15,5 milliarder dollar, tilsvarende over 164,5 milliarder norske kroner. Det er mer enn 3 prosent av Thailands bruttonasjonalprodukt (BNP), ifølge WHO.

Brannen oppsto etter at bussen punkterte på en motorvei i en forstad nord for Bangkok, noe som førte til at bussen krasjet inn i et autovern og begynte å brenne, ifølge redningsarbeidere.

Noen av barna som klarte å komme seg ut av skolebussen i live, har fått store brannskader i ansiktet, munnen og øyene, ifølge leger på stedet.

(©NTB)

Flere nyheter: