Menu
Rådhuset i Stavanger. Tormod W. Losnedal ny ordførerkandidat for Høyre i byen. Foto: Carina Johansen / NTB

Tormod W. Losnedal ny ordførerkandidat for Høyre i Stavanger

Tormod Wilson Losnedal (37) blir presentert som Høyres ordførerkandidat i Stavanger, bekrefter nominasjonskomiteen tirsdag.

Av NTB | 01.10.2024 12:21:51

Politikk: – Tormod Wilson Losnedal er den kandidaten som flertallet har pekt på som den foretrukne kandidaten, heter det i innstillingen fra nominasjonskomiteen ifølge Stavanger Aftenblad.

Losnedal har ikke lang erfaring som folkevalgt, men trebarnsfaren har likevel lang erfaring i Stavanger-politikken, i ulike roller for Høyre fram til 2021, skriver Aftenbladet.

Av partikollega John Peter Hernes, som først var favoritt som ny ordførerkandidat, beskrives Losnedal som samlende, reflektert og analytisk.

4. september trakk ordfører Sissel Knutsen Hegdal seg fra ordførervervet etter å ha innrømmet bruk av partimidler til private formål. Hun meldte seg også ut av Høyre.

Etter først å ha åpnet for likevel ikke å gå av som ordfører, endte hun opp med formelt å søke om fritak fra ordførervervet noe senere i september. Hun sitter fortsatt i bystyret, formannskapet og kommunalutvalget. Hun hadde forrige uke ikke tatt stilling til om hun vil søke fritak fra disse vervene.

Hegdal er inntil videre sykmeldt, og varaordfører Henrik Halleland (KrF) har fungert som ordfører i hennes fravær.

Bystyret skal etter planen velge en ny ordfører mandag 14. oktober.

Politiet har etterforsket fire forhold som til sammen beløper seg til 20.400 kroner: To middager, et kontantuttak og én gave. De har foreløpig ikke tatt stilling til om underslaget regnes som grovt, men sier det ikke er en kompleks og vanskelig sak som krever mye ressurser.

– Vi etterforsker saken på vanlig måte. Det er ikke en kompleks sak hvor vi må bruke store ressurser for å finne ut hva som har skjedd, sier politiadvokat Rune Gjertsen.

Pengeforbruket utgjorde til sammen 51.148 kroner, ifølge Aftenbladet, penger som ifølge Høyre siden er blitt tilbakebetalt.

Hegdal er mistenkt av politiet for underslag, men nekter straffskyld.

Politiet tror ikke det kommer til å bli nødvendig med ytterligere avhør av Hegdal, skriver Aftenbladet.

Flere nyheter: