Menu
25-åringen er sammen med en annen mann tiltalt for bedrageri og hvitvasking. Rettssaken starter i Trøndelag tingrett 14. oktober. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Bedrageritiltalt nordmann pågrepet i Argentina

En 25 år gammel nordmann er pågrepet i Argentina. Mannen er tiltalt for bedrageri og hvitvasking. Norsk politi jobber nå med å få ham utlevert.

Av NTB | 01.10.2024 12:21:42

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi har knapt opplevd maken. Vi sender nå en rettsanmodning med sikte på å få ham utlevert til Norge. Bakgrunnen er stor unndragelsesfare. Hvis han blir utlevert, vil vi også begjære ham varetektsfengslet før hovedforhandlingen starter, sier statsadvokat Kaia Strandjord til Trønder-Avisa.

Mannen ble pågrepet av argentinsk politi fredag kveld.

25-åringen og en 33 år gammel mann er tiltalt blant annet for grovt bedrageri av 26,9 millioner kroner og grov hvitvasking av 6,1 millioner kroner, samt tyverier for 1,1 millioner kroner. I tillegg har påtalemyndigheten begjært inndragning av 9,2 millioner kroner som de mener er utbytte fra straffbare handlinger.

Saken starter i Trøndelag tingrett 14. oktober.

Det ble oppdaget at 25-åringen befant seg i Argentina da han søkte om politiattest for å kunne få visum for å få opphold, opplyser Strandjord.

Hun legger til at påtalemyndigheten ikke er sikre på om 33-åringen vil møte til rettssaken.

25-åringens forsvarer, advokat Nicolai V. Skjerdal, har ikke besvart avisens henvendelser. Han har tidligere uttalt at hans klient avventer sin forklaring til saken går for retten.

33-åringens forsvarer Christian Flemmen Johansen sier at hans klient forbereder seg til saken på vanlig måte.

– Han er i alle fall ikke i Argentina, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: