Menu
Claudia Sheinbaum blir Mexicos første kvinnelige president. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB

Mer av det gamle når Sheinbaum blir Mexicos første kvinnelige president

Claudia Sheinbaum blir Mexicos første kvinnelige president når hun tar over for sin populære partikollega. I håp om å sikre populariteten lover hun mer av det gamle.

Av NTB | 01.10.2024 12:21:14

Politikk: Til tross for at Mexico er herjet av narkotikakarteller og vold har president Andres Manuel Lopez Obrador vært en usedvanlig populær president.

70 prosent av Mexicos befolkning er fornøyd med jobben Obrador har gjort, og de skulle nok ønske at han kunne sitte lenger, men i Mexico kan man kun sitte i én periode på seks år.

Sheinbaum er fysiker og har vært ordfører i Mexico City, hun har lovet å følge forgjengerens politikk.

Ikke bare blir hun Mexicos første kvinnelige president, hun blir også den første med jødisk bakgrunn.

Løftene om å videreføre eksisterende politikk gjorde at Sheinbaum vant en klar seier i presidentvalget. Selv om politikken er populær fordi den er rettet mot å få folk ut av fattigdom, sliter fortsatt Mexico med mye kriminalitet.

Siden 2006 har over 450.000 mennesker blitt drept i landet. Daglig skjer det drap og kidnappinger, ofte på grunn av de voldelige kartellene som kontrollerer store områder i landet.

De siste årene har den mexicanske regjeringen ført en kontroversiell politikk, kjent som «klemmer istedenfor kuler» for dempe voldsnivået. Et mantra Sheinbaum kommer til å bringe videre.

Flere internasjonale gjester er til stede når Mexicos nye president tas i ed. Blant gjestene er Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva og USAs førstekvinne Jill Biden.

(©NTB)

Flere nyheter: