Menu
Chris Martin i Coldplay sier bandet bare vil slippe tolv album totalt. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/AP/NTB

Coldplay: – Det blir bare to album til

Coldplay kommer bare til å gi ut to album til. Siden er det stopp.

Av NTB | 01.10.2024 09:01:14

Kultur og underholdning: – Det er viktig for oss å ha den grensen, sier vokalist Chris Martin.

Coldplay ønsker bare å utgi tolv album. Gruppens tiende album, «Moon Music», kommer om noen dager.

Årsaken er at gruppen ikke vil fire på kvaliteten og gi ut dårlig musikk, forklarte Chris Martin da han gjestet Zane Lowe på Apple Music.

– Det er sant, ettersom «less is more». Og for mange av våre kritikere skulle enda mere «less» vært bedre, sier en munter Martin i intervjuet.

Coldplay-sangeren sammenligner beslutningen med Harry Potter-bøkene, som stanset med sju, og sine husguder Beatles og Bob Marley.

– Det finnes bare tolv og et halvt Beatles-album. Det er omtrent det samme med Bob Marley, våre helter, sier Chris Martin, som kaller det et slags kvalitetskrav som gjør bandets plater bedre.

– Når vi har den begrensningen blir kvalitetskravet høyt, noe som gjør det nesten umulig for en sang å komme med, noe som er kjempebra.

Dette innebærer ikke at Coldplay, for tiden ute på en rekordsettende turné, kommer til å slutte å spille sammen etter den tolvte skiven.

– Det kommer sikkert til å bli noe annerledes, eller et sideprosjektet. Eller så tar vi tak i noe vi ikke er helt ferdig med, tror Chris Martin.

(©NTB)

Flere nyheter: