Menu
Frp-leder Sylvi Listhaug mener Høyre og Venstre i Oslo har gått bak ryggen på Frp lokalt for å sikre en avtale om karbonfangstanlegg på Klemetsrud. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Frp mener Høyre har gått bak ryggen deres for å sikre karbonfangstavtale

Høyre og Venstre i Oslo er enige med Arbeiderpartiet om en ny milliardplan for karbonfangstanlegget på Klemetsrud. Frp mener Høyre har gått bak ryggen deres.

Av NTB | 01.10.2024 08:11:25

Politikk: – Det ser ut som de har gått bak ryggen på Fremskrittspartiet lokalt, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til NRK.

Hun stusser over at byrådet i Oslo la fram et budsjett i forrige uke der de måtte spare inn penger og kutter i alle sektorer. Så ble det klart at Høyre, Venstre og Arbeiderpartiet var enige om en plan til 9,5 milliarder kroner for å bygge karbonfangstanlegg på Klemetsrud.

Oslo kommune skal stå for 2,65 milliarder kroner, mens staten bidrar med 2,7 milliarder. Celsio, gjennom eieren Hafslund, står for 4,2 milliarder kroner. Hafslund eies av Oslo kommune.

I fjor vår ble karbonfangstplanene utsatt fordi det ble klart at prosjektet ville bli mye dyrere enn det opprinnelige budsjettet på 5,5 milliarder kroner.

Høyre og Venstre er avhengige av Frp for å sikre flertall til sitt budsjett. Saken kommer til å prege forhandlingene.

– Fremskrittspartiet vil ta opp denne saken internt, men dette er en veldig dårlig start på forhandlingene, sier Frps gruppeleder Magnus Birkelund.

Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) er ikke enig i kritikken. Han sier at dette er et prosjekt det har vært jobbet med i mange år.

– Det vi gjør nå, er å inngå en ny avtale med staten og industrielle aktører om karbonfangst på Klemetsrud. Det betyr ikke at Oslo kommune legger nye penger på bordet.

(©NTB)

Flere nyheter: