LIVESENTER
Menu
Barna kan nå reise enda billigere med tog på lengre strekninger. Også studenter får priskutt fra 1. oktober. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Fra i dag blir togbilletten billigere for studenter og barn

Fra 1. oktober kuttes prisene på togbilletter for de yngste blant oss. Barna får 75 prosent kutt, mens studenter slipper unna med halv pris.

Av NTB | 01.10.2024 05:21:16

Utdanning: Kuttene gjelder på de fleste region- og fjerntogstrekninger, ifølge Jernbanedirektoratet.

Barn får 75 prosent rabatt på enkeltbilletter, mot 50 prosent tidligere. Studenter får nå halv pris på både enkeltbilletter og periodebilletter, mot henholdsvis 25 og 40 prosent rabatt tidligere.

Endringen fikk SV gjennomslag for i budsjettforhandlinger med regjeringspartiene på Stortinget.

– Skal vi lykkes i kampen mot klimakrisen, så må vi gjøre det på en måte som får med alle på laget, derfor må vi sørge for en omstillingspolitikk som også er rettferdig, påpeker SVs transportpolitiske talsperson Mona Fagerås overfor NTB.

De nye rabattene gjelder på fjern- og regiontog på alle strekninger der passasjerene ikke reiser med tog til fylkespriser.

– Vi har denne gangen prioritert de lengre reisene. Blant de mange strekningene som det vil bli billigere billetter for studenter og barn fra 1. oktober er Bergen–Oslo, Stavanger– Kristiansand, Oslo-Tønsberg og Trondheim-Bodø, sa samferdselsminister Jon-Ivar Nygård da den nye prisordningen ble lansert i august.

Det betyr altså at rabattene ikke gjelder innenfor områdene til de fylkeskommunale kollektivselskapene Ruter (Oslo/Akershus), Skyss (Bergen), AtB (Trondheimsregionen) eller Kolumbus (Stavanger/Jæren).

Blant disse strekningene er Bergen–Arna, Oslo–Lillestrøm, Stavanger–Sandnes og Trondheim–Værnes.

(©NTB)

Flere nyheter: