Menu
Frankie Johnson (t.v.) og Charlene Huggins fikk husene sine i Horseshoe i Florida ødelagt av orkanen Helene. Men de er likevel heldige og har livet i behold. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB

Frykter ekstremværet Helene kan ha tatt opp mot 600 menneskeliv i USA

Ekstremværet Helene kan ha krevd opp mot 600 menneskeliv, ifølge det amerikanske departementet for innenlands sikkerhet.

Av NTB | 30.09.2024 21:31:17

Vær: 107 mennesker er så langt bekreftet omkommet, men flere hundre er ennå ikke gjort rede for.

– Med de opplysningene vi har nå, ser det ut til at så mange som 600 mennesker kan være døde, sier Liz Sherwood-Randall, rådgiver i departementet, mandag. Hun understreker imidlertid at det er ubekreftede tall.

Ekstremværet Helene har forårsaket enorme skader i flere delstater siden den traff land i Florida med orkans styrke torsdag kveld lokal tid.

Mennesker har omkommet i uværets herjinger i minst seks delstater – North Carolina, South Carolina, Georgia, Florida, Tennessee og Virginia, ifølge lokale myndigheter.

Fremdeles pågår det redningsaksjoner for å finne overlevende og levere forsyninger til flere rammede områder der styrtregn fra orkanen har forårsaket store skader.

Guvernøren i North Carolina, Roy Cooper, sa mandag at hundrevis av veier er ødelagt i delstaten og mange lokalsamfunn er «visket av kartet».

Nesten 2 millioner husstander og bedrifter i ulike delstater var fortsatt uten strøm mandag.

Flere nyheter: