Menu
58 år gamle Ryan Routh erklærer seg ikke skyldig i tiltalen om drapsforsøk på Republikanernes presidentkandidat Donald Trump. Foto: Martin County Sheriff’s Office / AP / NTB

Mann tiltalt for Trump-attentat erklærer seg ikke skyldig

Ryan Routh erklærte seg ikke skyldig da han ble framstilt i et rettsmøte mandag. Han er tiltalt for drapsforsøk på Donald Trump for to uker siden.

Av NTB | 30.09.2024 18:31:11

Kriminalitet og rettsvesen: Routh ble pågrepet 15. september etter at Secret Service oppdaget et skytevåpen som stakk ut av en busk ved golfbanen mens Trump spilte i West Palm Beach.

58-åringen avfyrte ingen skudd og hadde aldri Trump i siktelinjen, som var rundt 400 meter unna, ifølge myndighetene.

Routh flyktet fra stedet da en agent skjøt i hans retning, og han var ubevæpnet da han ble pågrepet nabofylket rundt 45 minutter senere.

Den føderale tiltalen er på fem punkter og lyder blant annet på drapsforsøk og ulovlig våpenbesittelse.

Routh erklærte seg mandag ikke skyldig i alle tiltalepunktene og ba om å få sin sak prøvd for en jury.

På dette tidspunktet omtalte han den tidligere presidenten som en «dust» og en «klovn», både for rollen han spilte da kongressbygningen ble stormet i januar 2021 og for å ha trukket USA ut av atomavtalen med Iran.

Routh skrev også at han i sin tid stemte på Trump og derfor må ta sin del av skylden for at «vi valgte et barn som var fullstendig ubegavet».

I buskene ble det funnet et automatgevær, og mobildata viser at mannen hadde oppholdt seg i området i tolv timer før han ble oppdaget.

Routh var tidligere tilhenger av Trump, men fikk etter hvert nok av ham og ga i 2023 ut en bok der han skrev at det var «fritt fram for Iran å ta livet av Trump».

(©NTB)

Flere nyheter: