Menu
Denne Halloween-hatten var blant en stor mengde artikler funnet etter tragedien i Itaewon for to år siden. Foto: Shin Jun-hee / Yonhap via AP / NTB

Lokale polititopper dømt til fengsel etter Halloween-kaos i Sør-Korea

Over 150 personer omkom da kaoset brøt ut i Seoul i 2022. En norsk kvinne var blant de døde. Nå er to lokale politisjefer dømt til tre år i fengsel.

Av NTB | 30.09.2024 16:01:17

Kriminalitet og rettsvesen: Titusener av mennesker deltok i den første Halloween-feiringen etter koronapandemien i 2022. Men feiringen gikk helt galt da for mange mennesker ble presset inn i trange gater og flere ble tråkket i hjel iutelivsdistriktet Itaewon.

Flesteparten av de som mistet livet, var i 20- og 30-årene, blant dem norske Stine Roalkvam Evensen (20) fra Sandnes.

Tidligere politisjef Lee-Im-jae i Yongsan-distriktet ble mandag funnet skyldig for manglende tiltak for å forhindre en så stor ansamling av mennesker, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Polititoppen ble dømt til tre års fengsel. Han ble med det den første politimannen som er dømt for sin direkte rolle i katastrofen.

– Det var forutsigbart at det ville være en stor folkemengde i det skrånende smuget til Itaewon som ville føre til alvorlig fare for liv og fysisk sikkerhet på Halloween-helgen i 2022, heter det i dommen.

En annen tidligere polititopp ble funnet skyldig og dømt til to år i fengsel.

En gruppe for ofrenes familier uttrykte lettelse over dommen som holder polititjenestemenn ansvarlige for tragedien.

(©NTB)

Flere nyheter: