Menu
Det ble seks Emmy-priser på «Baby Reindeer», både til skaperen Richard Gadd, som også spiller hovedrollen, og Jessica Gunning, som spiller stalkeren Martha. Foto: Mark Von Holden/Invision/AP/NTB

«Baby Reindeer»-søksmålet går videre til rettssak

Kvinnen som mener at hun er utpekt som stalker i Netflix-suksessen «Baby Reindeer» får trekke strømmetjenesten for retten.

Av NTB | 30.09.2024 14:51:22

Kultur og underholdning: En dommer i California har besluttet at rettsprosessen får gå videre til neste ledd, melder Variety.

Den britiske kvinnen Fiona Harvey har saksøkt Netflix for 170 millioner dollar, 1,8 milliarder kroner, fordi hun mener hun ble utpekt som dømt stalker i «Baby Reindeer».

I domsavgjørelsen konstaterer dommer Gary Klausner at «Baby Reindeer» innledes med vignetten «Dette er en sann historie», noe som seerne må tro på. Derfor har Harvey nok grunner til å få stevne Netflix for hvordan hun fremstilles i serien.

Likevel avfeide dommeren flere av Harveys krav på erstatning, blant annet for brudd på opphavsretten.

«Baby Reindeer» er en dels selvbiografisk miniserie, skrevet av hovedrolleinnehaveren Richard Gadd, om hvordan en kvinne – seriens Martha – stalker ham. I serien skildres det at hun til slutt får fengselsstraff, noe som aldri skjedde i virkeligheten.

Fiona Harvey utpekes ikke i selve serien, men hennes identitet ble raskt kjent på nettet etter at «Baby Reindeer» ble en suksess verden over i sommer. Hun stilte også opp i et Youtube-intervjue med Piers Morgan.

Det vanket også seks Emmy-priser på «Baby Reindeer» nylig, blant annet i klassen for beste miniserie, nylig. Suksessen kan likevel komme til å koste Netflix dyrt.

(©NTB)

Flere nyheter: