Menu
Bilen kjørte gjennom blant annet en murvegg og falt fire etasjer fra parkeringshuset på Sandvika storsenter i Bærum. Foto: Heiko Junge / NTB

Ulykken på Sandvika storsenter: Bilen ble tilbakekalt og utbedret på verksted i 2022

Bilen som kjørte utfor et parkeringshus på Sandvika storsenter, var blant de som ble tilbakekalt i 2022. Volvo opplyser at de ikke fant noen feil på bilen.

Av NTB | 30.09.2024 10:31:24

Ulykker og naturkatastrofer: – Bilprodusenten har bekreftet at ulykkesbilen ble tilbakekalt i juni 2022, sier politiadvokat Kathrine Eilertsen til Budstikka og VG.

Bilen er en Volvo XC40. I 2022 ble over 5000 biler av samme modell tilbakekalt av produsenten da en feil gjorde at bilen kunne begynne å akselerere uten at man trykket på gasspedalen.

Ifølge Volvo ble det ikke avdekket avvik ved denne bilen da den var på verksted i forbindelse med tilbakekallingen.

– Bilen var inne på verksted juni 2022, og informasjonen i våre systemer viser at bilen ble inspisert og modifisert i henhold til instruksen i tilbakekallingen, skriver kommunikasjonssjef Erik Trosby i Volvo i en epost til NRK.

Statens vegvesen startet mandag de tekniske undersøkelsene av bilen.

Politiet har en klar formening om hendelsesforløpet.

– Pårørende har sett føreren sette seg inn i bilen. Hva som gjør at bilen skyter fart, er uklart. Vi kan ikke utelukke om det er brukt gass, brems eller gir, sier Eilertsen til VG.

En mann i 60-årene omkom etter at bilen hans kjørte gjennom autovern og nettinggjerde og falt fra fjerde etasje i parkeringshuset på Sandvika Storsenter i Bærum mandag 23. september.

(©NTB)

Flere nyheter: