Menu
I helgen startet opprydningsarbeidet etter Helene flere steder, blant annet her i Madeira Beach i Florida. Foto: Luis Santana / Tampa Bay Times / AP / NTB

Biden skal besøke orkanrammede områder

USAs president Joe Biden skal denne uken besøke områder som er blitt rammet av orkanen Helenes herjinger. Også Donald Trump skal på befaring.

Av NTB | 30.09.2024 01:21:14

Ulykker og naturkatastrofer: – Biden planlegger denne uken å reise til det sørøstlige USA så snart det lar seg gjøre uten å forstyrre nødetatenes arbeid, står det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Søndag kveld ble Biden orientert på nytt om orkanens ferd gjennom den sørøstlige delen av landet. Tidligere søndag beskrev presidenten overfor journalister orkanens herjinger som overveldende og at føderale myndigheter bistår berørte delstater med alt som trengs.

Også tidligere president Donald Trump skal på befaring. Trumps valgkampstab kunngjorde tidligere søndag at den republikanske presidentkandidaten skal besøke Valdosta i Georgia mandag.

Ifølge en opptelling som CNN har gjort, er minst 93 personer i seks delstater så langt registrert omkommet som følge av Helene – 36 i North Carolina, 25 i South Carolina, 17 i Georgia, elleve i Florida, to i Virginia og to i Tennessee.

(©NTB)

Flere nyheter: