Menu
Strømselskapet Dominion er i gang med å rydde opp for å få strømforsyningen i gang igjen i North Augusta i Sør Carolina. Foto: Artie Walker Jr. / AP / NTB

Orkanen Helene har etterlatt seg minst 90 døde i USA

Opprydning og gjenoppretting pågår fra Florida til Virginia etter orkanen Helene. Minst 90 mennesker mistet livet, opplyser amerikanske myndigheter.

Av NTB | 30.09.2024 00:11:17

Vær: Minst 36 mennesker er døde i North Carolina. I South Carolina er 24 registrert omkommet, mens det er meldt om minst 17 døde i Georgia.

I Florida, der Helene først slo inn over landet, er minst elleve mennesker døde som følge av uværet. I Virginia er det meldt om to omkomne.

Dermed er minst 90 bekreftet døde som følge av orkanen, melder CNN, som siterer lokale myndigheter i de fem delstatene.

Søndag startet den massive opprydningsinnsatsen etter at vind, regn og stormflo rammet da Helene feiet inn over det sørøstlige USA før helgen.

Millioner av mennesker var uten strøm, og veier og broer er ødelagt i flom i delstatene South Carolina, Florida, Georgia, North Carolina og Virginia.

Det fryktes at dødstallene kan stige ytterligere etter hvert som myndighetene får bedre oversikt.

Anslag over skader varierer fra 15 til mer enn 100 milliarder dollar, opplyste forsikringsselskap og prognosemakere i helgen.

I North Carolina er alle veier i den vestlige delen av delstaten å anse som stengt. Det vil ta måneder å reparere, sa guvernør Roy Cooper søndag. Mat og vann må nå fraktes ut til folk i disse områdene.

Uværet har forårsaket skader på vannsystemer, kommunikasjon og kritisk transportruter over hele regionen, ifølge føderale krisemyndigheter.

(©NTB)

Flere nyheter: