Menu
I tillegg til krigshandlingene er Sudan nylig blitt rammet av en storflom, som blant annet ødela dette huset. Foto: Marwan Ali / AP / NTB

Norges humanitære hjelp i Sudan-krisen i 2024 nærmer seg en halv milliard

Tidligere i år lovet Norge å bidra med minst 218 millioner kroner i humanitær støtte til Sudan og nabolandene. Nå er løftet mer enn doblet til 485 millioner.

Av NTB | 25.09.2024 11:41:24

Ulykker og naturkatastrofer: – Den humanitære katastrofen i Sudan blir stadig verre, og har et omfang som er vanskelig å ta inn over seg. Norge dobler støtten til nødhjelp til Sudan og nabolandene, sier utviklingsminister Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim (Sp) i en pressemelding.

Det har rast full borgerkrig i Sudan siden 15. april 2023, og det har skapt verdens største flyktningkrise. Mer enn 26 millioner mennesker er rammet av sult, 755.000 av dem er i akutt fare for å dø av sult. Samtidig sprer smittsomme sykdommer seg raskt. 2,5 millioner mennesker har flyktet til naboland – som ofte selv er svært fattige – og langt flere er internt fordrevne.

– Omfanget av katastrofen i Sudan er rystende. I tillegg til pengestøtte, jobber Norge for å få partene til å stanse krigshandlingene, beskytte sivilbefolkningen og sikre humanitær tilgang slik at nødhjelpen når fram, sier utviklingsministeren.

Av de 485 millioner kronene går 311 millioner til tiltak i Sudan, og 174 millioner til nødhjelp i nabolandene.

(©NTB)

Flere nyheter: