LIVESENTER
Menu
Prinsesse Zelda tar omsider styringen – etter å ha vært jomfru i nød i nær 40 år. Foto: Nintendo / NTB

Etter snart 40 år som jomfru i nød: Prinsesse Zelda tar styringen

Etter nærmere 40 år som jomfru i nød skal prinsesse Zelda nå innta rollen som heltinne i Nintendo-spillet.

Av NTB | 25.09.2024 09:51:13

Kultur og underholdning: Det skjer passende nok i regi av Tomomi Sano, som er den første kvinnen som har styringen av et «Legend of Zelda»-spill.

«The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom» slippes på Nintendo Switch torsdag, og denne gangen er det alven Link som fanges av onde krefter.

Dermed må Zelda redde kongeriket Hyrule, der hun bruker en tryllestav til å trylle fram ulike objekter som skal hjelpe henne i oppdraget. «Echoes of Wisdom» er hennes første offisielle solooppdrag.

– At Zelda er hovedkarakter i det nye spillet vil gjøre henne utrolig tapper og stilig. Jeg liker Zelda, så dette ser jeg fram til, sa Saki, en 24 år gammel japansk student, til AFP i en spillsjappe i Tokyo.

– Jeg har alltid ønsket å spille Zelda, sier Abby Murphy (30), en amerikansk turist, som mener at mens videospill flest rettes mot menn, har Zelda «alltid har gjort en god jobb med å favne alle».

For nå venter ikke prinsessen bare på å bli reddet fra slottet, men får sin egen historie. I flere episoder har hun fått større og større betydning for plottet i spillet.

Da forrige Zelda-spill, «Tears of the Kingdom», ble sluppet i 2023 passerte det 10 millioner i salg på tre dager.

Det vakte nemlig sterke reaksjoner blant gamerne da Linkle, en kvinnelig utgave av Link, dukket opp i et tidligere spill og det ryktes at Link ville bli kvinne i neste Zelda-utgave.

Men ting skjer: I mars fikk Princess Peach fra Mario-universet dra på eventyr på Switch i spillet «Princess Peach: Showtime». Det fulgte etter at hun ble skildret som en fryktløs kriger i kinofilmen «The Super Mario Bros. Movie» i fjor.

– Jeg tror ikke det er noe ønske om å være ideologisk for Nintendos vedkommende, men bare at man vil tilby ulike spill, sier Florent Gorges, forfatter av «The History of Nintendo».

Den japanske produsenten Eiji Aonuma, som har hatt ansvar for spillserien i nærmere 20 år, sier han har ventet på det rette forslaget som «ville gjøre Zelda rett», ifølge et intervju på Nintendos nettside.

Zelda- og Nintendo-eksperter funderer på om spillutviklerne tar det pent med endringen.

(©NTB)

Flere nyheter: