Menu
Vjatsjeslav Volodin er en av de folkevalgte russerne som har sett sei lei på at folk promoterer det han kaller «barnløshetsideologi». Foto: Statsdumaen / Underhuset i det russiske parlamentet / AP / NTB

Russiske myndigheter vil forby promotering av barnløshet

Folkevalgte i Russland ønsker å gjøre det ulovlig å promotere «barnløse livsstiler». Bakgrunnen er landets lave fødselstall.

Av NTB | 25.09.2024 08:11:15

Sosiale forhold: Tirsdag foreslo russiske folkevalgte et forbud mot å fremme det myndighetene kaller en «liberal ideologi» som motsetter seg russiske konservative verdier. Ifølge initiativtakerne av loven skal forslaget ha fått støtte i regjeringen.

– Vi vurderer en lov som forbyr propaganda som oppfordrer folk til å bevisst la være å få barn, skriver den russiske politikeren Vjatsjeslav Volodin i sosiale medier.

Volodin, sammen med andre initiativtakere, foreslår at brudd på loven bør gi bøter på inntil 5 millioner rubler, tilsvarende i overkant av 550.000 norske kroner. Det vil innebære å «forby barnløshetsideologien og barnløshetsbevegelsen» skriver Volodin videre i sosiale medier.

I Russland er det allerede sjeldent med positive fremstillinger av par som ikke ønsker barn. Store familier belønnes med skatte- og velferdsfordeler.

(©NTB)

Flere nyheter: