LIVESENTER
Menu
Edda Fauna er en av båtene som kan rammes av en eventuell streik onsdag. Her deltar i båten i en redningsaksjon i Rogaland i 2018. Foto: Carina Johansen / NTB

Mekling på overtid mellom oljearbeidere og Deep Ocean

Fagforeningen for arbeidere i oljeindustrien som jobber på flerbruksfartøy, sitter natt til onsdag fortsatt i mekling med arbeidsgiver Deep Ocean hos Riksmekleren.

Av NTB | 25.09.2024 01:41:11

Arbeidsliv: Meklingsfristen gikk ut ved midnatt, og partene sitter litt før klokken halv to natt til onsdag fortsatt i samtaler.

Safe (Sammenslutningen av Fagorganiserte i Energisektoren), er fagforeningen for blant annet dem som jobber på flerbruksfartøy til havs. Safe er tilknyttet hovedorganisasjonen YS.

Det er Safes lokale klubb for arbeidere som jobber for Deep Ocean, som sitter hos Riksmekleren for å forhandle om offshoreavtalen. 322 medlemmer er omfattet av en direkteavtale med Deep Ocean.

– Kravene våre kommer fra medlemmene. Noe får du gjennom og noe ikke. Det blir spennende med mekling, og vi ser vi fram til det, sa forbundslederen.

Arbeidere på flerbruksfartøyene jobber med inspeksjoner og reparasjoner under vann, ofte for olje- og gass industrien, men også for fornybar sektor.

– I år er det komplekst. Vi har kommet et stykke på mange ting, men noen vesentlige ting mangler. Jeg vil ikke gå inn på nå hvor skoen trykker hardest, sa han til NTB søndag kveld.

Deep Oceans administrerende direktør Øyvind Mikaelsen har ikke ønsket å gi noen kommentar om meklingen til NTB.

– Vi har som mål å komme til enighet, men det er ikke for enhver pris. Vi skal ha gjennom noen viktige krav, sier forhandlingsleder Anda.

Han legger til at Safe er klare for å trappe opp streiken om det blir nødvendig.

Safe-leder Raymond Midtgård ville før meklingen startet ikke svare på hvilke konkrete krav de har.

Safes forhandlingsleder Kai Morten Anda har lovet å stå på for sine medlemmer når de nå forhandler hele avtalen.

Foreløpig er 33 arbeidere tatt ut i streik fra onsdag, og to fartøy kan bli rammet av eventuell streik. Det er snakk om Edda Fauna og Edda Flora.

(©NTB)

Flere nyheter: