Menu
Det er flere nyutdannede politifolk i jobb per 31. august enn det var ved årets begynnelse, viser tall fra Politidirektoratet. Bildet viser nyutdannede politifolk under en seremoni i Oslo rådhus i 2022. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Flere politiutdannede i jobb

Ved utgangen av august var det 113 flere politiutdannede i arbeid enn ved inngangen til året, viser bemanningsoversikten til Politidirektoratet.

Av NTB | 25.09.2024 00:21:24

Kriminalitet og rettsvesen: Bemanningsoversikten viser antall årsverk som er lønnet i politiet og hvor mange med avsluttende eksamen fra Politihøgskolen som har stilling i politiet.

– Bevilgningen i revidert nasjonalbudsjett gir et bedre grunnlag for oppbemanningen i politiet, og alle politidistrikt jobber nå aktivt for å rekruttere politiutdannede. Vår oversikt viser at distriktene har ambisiøse mål om å få flere politifolk i arbeid inneværende år, sier avdelingsdirektør Roger Bjerke i Politidirektoratet i en pressemelding.

Av de 348 studentene fra kullet 2021-2024 fra Politihøgskolen som besto eksamen, hadde 270 blitt ansatt i en politistilling per 31. august. Dette tilsvarer en andel på 76,7 prosent av de som besto.

Men tallene viser samtidig at kun åtte var ansatt i fast stilling innen samme dato. Det utgjør kun 3 prosent av de uteksaminerte, noe som er mye lavere enn de foregående kullene.

(©NTB)

Flere nyheter: