Menu
Det er hard kamp om TV-rettighetene til Bundesliga. Her fra helgens målfest mellom Leverkusen og Wolfsburg'. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Tysk fotball må gjenåpne budrunde for TV-rettigheter

Den tyske fotballigaen (DFL) må legge ut sin mest lukrative TV-rettighetspakke på nytt etter at DAZN fikk delvis medhold i en tvistedomstol.

Av NTB | 24.09.2024 18:51:35

Kriminalitet og rettsvesen: DAZN mente seg urettferdig behandlet i budrunden om den såkalte pakke B for 1. Bundesliga i årene 2025 til 2029. Den inneholder fredagskampen, ettermiddagskampene lørdag og kvalifiseringskampene, totalt 196 kamper i de angjeldende sesongene.

DAZN hevder at DFL krevde en bankgaranti i løpet av 24 timer, noe som viste seg umulig. Kanalen leverte det høyeste budet på 1,6 milliarder euro, men Sky fikk tilslaget med et bud som ifølge DAZN var betydelig lavere.

DFL hadde argumentert for at budprosessen gikk riktig for seg, men ligaen har også uttalt at tvistedomstolens avgjørelse vil bli respektert.

– Vi er henrykt over at domstolen ga oss medhold. Vi er fortsatt overbebvist om at DAZN er den beste partner for DFL, for klubbene og for tyske fotballfans, sier en talsmann for DAZN.

– Vi tar tvistedomstolens avgjørelse til etterretning. VI er godt posisjonert for budprosessen og føler oss sikre på at vi fortsatt vil kunne tilby våre seere den beste bundesligaopplevelsen, sier Sky i en uttalelse.

(©NTB)

Flere nyheter: