Menu
Sissel Knutsen Hegdal har tirsdag formelt søkt om fritak fra vervet sitt som ordfører i Stavanger. Foto: Alf Simensen / NTB

Sissel Knutsen Hegdal har formelt søkt om fritak som ordfører

Tirsdag sendte Sissel Knutsen Hegdal inn dokumentet som formelt gjør at hun kan gå av som ordfører i Stavanger.

Av NTB | 24.09.2024 12:51:19

Politikk: Hegdal sendte fredag 13. september en epost til politisk sekretariat i Stavanger kommune, der hun søkte om fritak fra vervet som ordfører. Det var imidlertid ikke nok for at prosessen om avgangen kunne settes i gang, skriver Stavanger Aftenblad.

Tirsdag har politisk sekretariat imidlertid mottatt et ferdig utfylt skjema fra den tidligere Høyre-politikeren, bekrefter leder Hanne Navdal Vatnaland i politisk sekretariat i Stavanger kommune til avisa.

– Nå vil søknaden bli behandlet. Så skal det utarbeides en politisk sak som skal legges fram for bystyret 14. oktober. Det er opp til bystyret om søknaden skal innvilges eller ikke, sier Vatnaland.

Hegdal sitter fortsatt i bystyret, formannskapet og kommunalutvalget. Hun har ennå ikke tatt stilling til om hun vil søke fritak fra disse vervene, sier hun til Aftenbladet.

Bystyret skal mandag 14. oktober velge en ny ordfører, skriver avisa.

Hegdal går av etter at det ble kjent at hun hadde misbrukt partimidler til privat forbruk. Politiet har åpnet etterforskning, men Hegdal nekter straffskyld.

(©NTB)

Flere nyheter: