Menu
Hotellkongen Petter Stordalen går inn i nye markeder. Han satser nå stort på øl og starter et selskap som skal levere øl og sider til dagligvarebutikker og utesteder. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Fra hotellkonge til ølkonge: Petter Stordalen starter øl-selskap

Petter Stordalen går inn i ølbransjen. Han starter et nytt selskap som skal levere øl og sider til butikker og utesteder.

Av NTB | 24.09.2024 11:41:31

Økonomi og næringsliv: Selskapet har fått navnet Pinnacle Brands og er et samarbeid med det svenske familieeide selskapet Spendrups, opplyser Stordalen til VG.

– Vi vet det blir tøft, men vi har sett på dette en stund. Vi var avhengige av å få med noen som har stor kapasitet med skikkelige kvalitetsprodukter og et bredt utvalg. Når Sveriges største ølprodusent sa ja, da visste vi at vi hadde en perfekt match, sier Stordalen.

Han sier at de vil inn i landets dagligvarebutikker og utsteder, og målet er å bli en av de ledende leverandørene av øl og sider.

– Vi vil utfordre det norske ølmarkedet som i dag styres av to danskeide aktører. De to alene har en samlet markedsandel på nær 70 prosent av det norske ølmarkedet. Det skal vi gjøre noe med, sier han.

Sønnen Jakob skal være styreleder i det nye selskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: