Menu
Over 30.000 fagorganiserte arbeidere for Boeing har vært i streik siden fredag 13. september. Foto: Lindsey Wasson / AP / NTB

Fagforeningen avviser Boeings «siste tilbud» til streikende fabrikkarbeidere

Boeing har tilbudt sine streikende arbeidere en lønnsøkning på 30 prosent over fire år som sitt siste tilbud. – Ikke godt nok, mener fagforeningen.

Av NTB | 24.09.2024 11:11:13

Arbeidsliv: Mandag presenterte den amerikanske flyprodusenten det de beskriver som sitt beste og siste tilbud til de 33.000 streikende fabrikkarbeiderne, som inkluderer lønnsøkning og årlig bonus. De fagorganiserte krever en lønnsøkning på 40 prosent over tre år, som er 10 prosentpoeng høyere enn Boeings forslag.

– Vi presenterer et siste tilbud med betydelige forbedringer og som tar hensyn til tilbakemeldinger fra fagforeningen og våre ansatte, uttalte Boeing.

Fagforeningen er ikke fornøyd med tilbudet. Misnøyen begrunnes blant annet i mangelfulle pensjonsordninger. Fagforeningen kritiserer i tillegg selskapet for å ikke ha meklet med deres forhandlere før de framsatte det nye forslaget. Lederne av fagforeningen har advart om at de vil avstå fra stemme over forslaget.

– Forslaget adresserer ikke våre bekymringer tilstrekkelig. Boeing har bommet med dette forslaget, var beskjeden fra fagforeningen til dens medlemmer.

Det er arbeidere ved USA vestkyst som 13 september gikk ut i streik. Streiken er den første blant Boeing-ansatte siden 2008, og er et svar på en konflikt om lønn og pensjonsrettigheter.

(©NTB)

Flere nyheter: