Menu
En mann ser på ødeleggelsene etter et israelsk flyangrep mot landsbyen Akbieh i Sør-Libanon. Foto: AP / NTB

Egeland ber verdenssamfunnet gripe inn i Midtøsten

Omverdenen må gripe inn og få en slutt på den nådeløse blodsutgytelsen i Gaza og Libanon, sier Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

Av NTB | 24.09.2024 11:01:14

Politikk: – De målrettede angrepene mot sivile områder sør og øst i Libanon og det nordlige Israel gjør at konflikten nå har nådd ett nytt og utrolig farlig nivå, sier Egeland.

Minst 492 mennesker ble ifølge libanesiske helsemyndigheter drept og over 1600 ble såret i de israelske angrepene mandag, og angrepene fortsetter.

– En ytterligere eskalering vil resultere i vold og ødeleggelser i et enormt omfang og øker risikoen for en fullskala regional konflikt, advarer han.

Flyktninghjelpen bistår de mange tusen libaneserne som har flyktet fra de israelske angrepene, men vet ikke hvor lenge de vil være i stand til å fortsette arbeidet.

– Alle våre folk er for øyeblikket gjort rede for, men vi frykter at denne siste bølgen av angrep vil ødelegge muligheten vår for å hjelpe, sier Egeland.

Libanon hadde fra før 1,5 millioner syriske og palestinske flyktninger, og landet står midt oppe i en dramatisk økonomisk krise.

– Det har aldri vært mer kritisk nødvendig å bli enige om en våpenhvile i Gaza, samt for Libanon og Israel, slik at sivilbefolkningen i regionen kan spares for ytterligere lidelser og tap, understreker Egeland.

– Sentrale land i regionen og ellers i verden må gjøre alt for å få alle parter til å stanse denne nådeløse blodsutgytelsen, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: