LIVESENTER
Menu
FNs generalsekretær António Guterres er bekymret for opptrappingen mellom Israel og Hizbollah. Foto: Pamela Smith / AP / NTB

Guterres uttrykker dyp bekymring for Israels angrep i Libanon

FNs generalsekretær António Guterres sier han er svært bekymret for situasjonen i grenseområdene mellom Israel og Libanon og det store antallet drepte der.

Av NTB | 23.09.2024 23:51:11

Politikk: – Generalsekretæren er forskrekket over den eskalerende situasjonen langs den blå linjen og det store antallet sivile ofre, blant dem kvinner og barn, som meldes inn av libanesiske myndigheter, og også tusenvis av fordrevne mennesker i de mest intense israelske bombeangrepene siden oktober i fjor, sier en talsperson for Guterres.

Libanesiske myndigheter opplyste mandag kveld at nesten 500 var drept og mer enn 1600 såret i de israelske angrepene mandag.

Videre uttrykker Guterres bekymring for Hizbollahs angrep mot Israel. «Den blå linjen» er grenselinjen som FN trakk opp mellom Israel og Libanon i 2000.

Siden krigen brøt ut på Gazastripen 7. oktober i fjor, har det vært nesten daglige trefninger mellom Hizbollah og det israelske militæret i grenseområdene mellom landene.

Israel begynte i forrige uke en betydelig opptrapping av de militære aksjonene mot den proiranske bevegelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: