Menu
Mange fant veien til markeringen mot salg av Ullevål sykehus i regi av aksjonsgruppen «Redd Ullevål sykehus» mandag. Aksjonister slo ring rundt sykehustomten. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Stor markering mot salg av Ullevål sykehus: – Planene er helt bak mål

Planene om å legge ned og selge Ullevål sykehus møter motstand. Mandag slo aksjonister ring rundt sykehuset i protest.

Av NTB | 23.09.2024 19:31:16

Økonomi og næringsliv: – Planene er helt bak mål og alle vet det, sa Lene Haug i sin appell til de fremmøtte utenfor sykehuset.

Hun er leder av aksjonsgruppen «Redd Ullevål sykehus», som er kritiske til planene om å legge ned sykehuset og salget av tomten.

Styret i Helse sør-øst ønsker nemlig å bygge et nytt, stort region- og lokalsykehus på Gaustad og et nytt lokalsykehus på Aker.

– Vi sier et tydelig nei til ethvert salg av hele eller deler av tomta, sa Haug.

Mandag ettermiddag hadde mange Osloborgere funnet veien til sykehuset, utstyrt med en banner og plakater. Sammen dannet de en 2 kilometer lang ring rundt sykehustomten.

– Ullevål er alt for fin til å selges til boligspekulanter og profittjegere. Den tilhører oss og skal forbli sykehus for Oslos og Norges befolkning i uoverskuelig framtid, sa hun under arrangementet.

Planene har imidlertid møtt sterk motstand fra fagforeninger på Oslo universitetssykehus (OUS) og blant flertallet av bystyrepartiene i Oslo.

Initiativtaker for arrangementet, Trine Klette, er kritisk til planen om å selge tomten.

(©NTB)

Flere nyheter: