Menu
Etterforskere står parkert utenfor huset til Ryan Routh, som mistenkes for et antatt attentat mot presidentkandidat Donald Trump. Foto: Audrey McAvoy / AP / NTB

Påtalemyndigheten: Den mistenkte i antatt Trump-attentat hadde notater om hvor Trump skulle være

Påtalemyndigheten som etterforsker det antatte andre attentatet mot presidentkandidat Donald Trump, sier den mistenkte hadde skrevet ned hvor Trump skulle være.

Av NTB | 23.09.2024 15:11:13

Kriminalitet og rettsvesen: Det er funnet en håndskrevet liste over steder der Trump var ventet å være på hvilke datoer, heter det i rettsdokumenter levert mandag.

I tillegg opplyser påtalemyndigheten at den mistenktes mobiltelefon ble registrert av mobilmaster nær Trumps golfbane og hans hjem i delstaten Florida gjentatte ganger fra 18. august til 15. september.

Et vitne skal også ha mottatt et brev fra den mistenkte flere måneder før det antatte attentatet med teksten «dette var et attentat mot Donald Trump», heter det i rettsdokumentene.

Den mistenkte, 58 år gamle Ryan Wesley Routh, er foreløpig siktet for brudd på de føderale våpenlovene. Han ble pågrepet 15. september etter at Secret Service oppdaget et skytevåpen som stakk ut av en busk ved golfbanen mens Trump spilte i West Palm Beach. Mistenkte avfyrte ingen skudd og hadde aldri Trump, som var rundt 400 meter unna, i siktet, ifølge myndighetene.

(©NTB)

Flere nyheter: