Menu
Et tog kolliderte mandag morgen med en traktorhenger ved en jernbaneovergang i Köping. Et stort redningsoppdrag, inkludert flere ambulanser, ble satt i gang, men ingen skal være alvorlig skadet. Foto: Pontus Stenberg /TT / NTB

Minst 20 til sykehus etter togkollisjon i Sverige

Minst 20 personer er fraktet til sykehus etter at et tog krasjet med en traktorhenger ved en togovergang i Köping i Sverige.

Av NTB | 23.09.2024 11:21:41

Økonomi og næringsliv: – Ingen er livstruende skadet, men jeg kjenner ikke til detaljene rundt skadegraden, sier assisterende helse- og omsorgsdirektør Jonas Ekström i Västmanlands län.

Han opplyser at elleve ble fraktet til sykehus i Västerås og Örebro for behandling, mens ytterligere ni er fraktet til sykehuset i Köping for undersøkelser.

Ifølge nødetatene var det rundt 200 personer på toget da kollisjonen skjedde. Toget sporet ikke av, men en kontaktledning ble revet ned.

Ulykken skal ha skjedd rundt klokken 7.30 mandag morgen.

Talsperson Felicia Danielsson i Trafikverket sier at andre tog tidligst kan passere ulykkesstedet tirsdag morgen. Togtrafikken i regionen kommer dermed til å påvirkes i minst ett døgn.

Köping ligger rundt 150 kilometer vest for Stockholm.

Flere nyheter: