Menu
Flere hundre demonstranter samlet seg utenfor der det høyreekstreme AfD planla å se søndagens valgresultat i delstaten Brandenburg. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

Demonstrasjon utenfor valgvaken til AfD i Potsdam

Flere hundre demonstranter samlet seg utenfor der det høyreekstreme Alternativ for Tyskland (AfD) planla å se søndagens valgresultat i delstaten Brandenburg.

Av NTB | 22.09.2024 18:41:23

Krig og konflikter: Demonstrantene holdt plakater og bannere med slagord inkludert «Potsdam nazi-fri» utenfor AfD-arrangementet i utkanten av Potsdam, Brandenburgs delstatshovedstad. Politiet er også på plass.

Meningsmålinger tyder på at AfD er nesten side om side med de regjerende sosialdemokratene (SPD) i statens parlamentsvalg.

AfD rir allerede høyt på en bølge etter å ha endt først i delstatsvalget i Thüringen tidligere denne måneden, og kom på andreplass etter kristendemokratene (CDU) i delstaten Sachsen.

Brandenburgs etterretningsmyndighet har ført opp AfDs partiorganisasjon på statlig nivå som en mulig høyreekstrem gruppe.

Den anser også flere ledende AfD-skikkelser i Brandenburg, deriblant partiets toppkandidat Hans-Christoph Berndt, som høyreekstrem.

(©NTB)

Flere nyheter: