Menu
Elven Kawarada som går gjennom Wajima, har gått over sine bredder som følge av kraftig nedbør. Foto: Kyodo News / AP / NTB

Én død og flere savnet i flom i Japan

Minst en person er omkommet og ti er savnet etter at kraftig nedbør har ført til flom i prefekturet Ishikawa i Japan, ifølge lokale medier.

Av NTB | 21.09.2024 12:11:14

Ulykker og naturkatastrofer: Fire av de savnede er bygg- og anleggsarbeidere som har vært involvert i reparasjonsarbeid etter et voldsomt jordskjelv i prefekturet.

Japans meteorologiske institutt JMA har utstedt et varsel om en livstruende situasjon. Det er ventet over 120 millimeter med regn i timen, og ti elver har allerede gått over sine bredder på den nordlige delen av halvøya Noto.

I kystbyene Wajima og Suzu har lokale myndigheter beordret evakuering av rundt 30.000 mennesker. På TV-bilder fra den statlige kringkasteren NHK kan man se hele gater og hus i Wajima under vann.

De nevnte byene er blant de som ble hardest rammet i et jordskjelv i regionen ved årsskiftet, en hendelse som fortsatt preger lokalsamfunnene. Flere bygninger og veier i området ble ødelagt, og 236 personer omkom.

Japan har den siste tiden opplevd kraftig nedbør i deler av landet, og flere regioner har blitt hardt rammet av flom og jordskred.

(©NTB)

Flere nyheter: