LIVESENTER
Menu
Aktor Trude Antonsen har sagt at hun mener at 20 år gamle Hamse Hashi Adan var et tilfeldig offer. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Påstand om 20 års fengsel for den tiltalte i Mortensrud-drapet

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om 20 års fengsel for Valon Avdyli, som er tiltalt for drapet på Hamse Hashi Adan (20) på Mortensrud i Oslo i 2021.

Av NTB | 20.09.2024 16:11:17

Kriminalitet og rettsvesen: Den 37 år gamle mannen er tiltalt for flere drapsforsøk i tillegg, etter at han skjøt med pistol mot flere mennesker utenfor Lofsrud skole på Mortensrud.

– Vi mener at han skal domfelles for drap og sju drapsforsøk. Det er mange straffbare forhold som ligger til grunn for påstanden, i tillegg til skjerpende momenter, som at dette skjedde på offentlig sted, sier statsadvokat Trude Antonsen, som er aktor i saken til Dagbladet.

I retten har Valon Avdyli erkjent å ha avfyrt skuddene som traff Adan 7. oktober i 2021, men sa at han skjøt for å skremme. Da saken startet i Oslo tingrett tirsdag forrige uke nektet han straffskyld for drapet og drapsforsøkene mot de andre.

Avdylis bror, Visar Avdyli, er tiltalt for medvirkning til grov kroppsskade og grove trusler i samme sak. For han krever påtalemyndigheten ti års fengsel.

Brødrene forlot Norge to dager etter hendelsen, men ble senere pågrepet og utlevert til Norge.

Flere nyheter: