Menu
Politiets krimteknikere jobber på stedet etter funn av kulehull på bygget der politistasjonen i Fyllingsdalen i Bergen ligger. Foto: Richard Halland / NTB

Kvinne pågrepet etter skudd mot politistasjon i Bergen

En kvinne er pågrepet etter funn av kulehull på bygget der politistasjonen i Fyllingsdalen i Bergen ligger. Saken ses i sammenheng med skyting mot busser i samme område.

Av NTB | 20.09.2024 15:11:18

Kriminalitet og rettsvesen: Kvinnen er i slutten av tenårene, og skytingen mot politistasjonen skal ha funnet sted en gang mellom torsdag ettermiddag og fredag morgen, skriver Bergens Tidende.

Skuddskadene på vinduene ble oppdaget av ansatte på politistasjonen fredag morgen.

– Foreløpige undersøkelser tyder på at dette er forårsaket ved bruk av luftvåpen, opplyser operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt.

Det er flere firmaer som har lokaler i bygningen, der det er funnet ni skuddhull på vinduene.

– Det er ingenting som tilsier at det har vært personer i bygget under skytingen, sier Rebnord.

Natt til onsdag ble det skutt mot to busser i Fyllingsdalen. Bussene skal ha vært i bevegelse. Også i helgen ble det meldt om skyting mot busser i området. Også da skal det ha blitt brukt luftvåpen.

Politiadvokat Minn Mari Søfteland sier til BT at sakene ses i sammenheng.

– Det er basert på opplysninger i samtale med den unge kvinnen som nå er pågrepet.

I forbindelse med skytingen mot bussene var politiet i kontakt med kvinnen som er pågrepet. Politiet jobber med å finne ut hva som er motivet bak skytingen.

(©NTB)

Flere nyheter: