Menu
En kongolesisk lege behandler en pasient med m-kopper. Vaksinealliansen Gavi gir en halv milliard til kampen mot m-kopper. Rundt halvparten av bidraget kommer fra Norge. Foto: Moses Sawasawa / AP / NTB

Vaksineallianse gir en halv million vaksiner mot m-kopper til Afrika

Vaksinealliansen Gavis krisefond gir 525 millioner kroner til kampen mot m-kopper-utbruddet sør i Afrika. Rundt halvparten av bidraget kommer fra Norge.

Av NTB | 20.09.2024 12:41:14

Medisin og helse: Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) omtaler i en pressemelding fondet som arven etter koronapandemien.

– Å sikre tilgang til vaksiner, tester og behandling er helt avgjørende for å få kontroll på m-kopper-utbruddet. Dette fondet, som Norge har vært med på å starte opp, kan bli et avgjørende vaksinebidrag i den kampen. Bidrag til slike krisefinansieringsmekanismer er utrolig viktige for en rask internasjonal respons, sier Tvinnereim.

Det norske bidraget er ubrukte midler fra bidraget til den internasjonale responsen på koronapandemien og beløper seg til 265 millioner kroner, ifølge Utenriksdepartementet.

Verdens helseorganisasjon erklærte i august m-kopper som en internasjonal folkehelsekrise etter utbrudd i store deler av Afrika.

M-kopper smitter fra mennesker til dyr og kan også smitte mellom mennesker gjennom seksuell eller nær fysisk kontakt.

(©NTB)

Flere nyheter: