Menu
Oslo tingrett var på befaring på Sørenga brygge utenfor Munch-museet i forbindelse med søksmålet etter stupeulykken til Geir Kåre Cemsoylu Nyland i 2021. Foto: Heiko Junge / NTB

Varaordføreren ut mot Oslo kommune etter stupeulykke

Oslo kommune valgte å anke saken mot Geir Kåre Nyland til Høyesterett. Det burde kommunen ikke gjort, mener varaordfører Julianne Ofstad (Frp).

Av NTB | 20.09.2024 12:01:33

Ulykker og naturkatastrofer: Nyland ble lam etter en stupeulykke ved Sørenga sommeren 2021 og har vunnet mot kommunen i to omganger.

Nå går Oslos varaordfører, Julianne Ofstad (Frp), ut mot egen kommune. Hun vil at kommunen skal droppe anken, skriver Aftenposten.

– Oslo kommunes håndtering fremstår som ansvarsfraskrivelse. Vi snakker her om et menneske som har fått livet snudd på hodet. Nå må kommunen ta ansvar og bidra til at Nyland får den oppreisningen både tingretten og lagmannsretten har slått fast at han skal ha, sier Ofstad.

Begge rettsinstansene har fastslått at kommunen er erstatningsansvarlig i saken og at kommunen hadde ansvaret for mangelfull skilting og sikring av ulykkesområdet.

Gruppeleder Magnus Birkelund i Oslo Frps bystyregruppe stemmer i:

– Det er sjokkerende at Oslo kommune, med et budsjett på 100 milliarder, insisterer på å kjøre denne saken mot en mann som har havnet i rullestol helt til siste instans, sier Birkelund.

Flere nyheter: