Menu
Republikanernes presidentkandidat Donald Trumps oppfordring til teletilsynet FCC om å frata ABC News lisensen blir avvist. Trump er svært misfornøyd med kanalens håndtering av debatten mot Demokratenes kandidat Kamala Harris. Foto: Matt Rourke / AP / NTB

USAs teletilsyn avviser Trump-oppfordring om å frata ABC News’ lisens

Lederen for USAs teletilsyn FCC avviser ekspresident Donald Trumps oppfordring om å frata ABC News' lisens etter debatten mot Kamala Harris.

Av NTB | 20.09.2024 08:21:24

Kultur og underholdning: FCC-sjef Jessica Rosenworcel sier at ytringsfrihet er en hjørnestein i USAs demokrati, og at tilsynet ikke fratar kanaler lisensen fordi en politisk kandidat er uenig med eller misliker kanalers dekning.

Trump hevder at debatten på ABC 10. september var rigget, og han klager på at debattlederne faktasjekket flere av utspillene han kom med.

– De burde fratas lisensen for måten de gjorde det på, har Trump sagt på Fox News.

De to demokratiske senatorene Ed Markey og Ron Wyden ba FCC ta grep etter Trumps utspill. De mener at Trumps «trussel om å frata en FCC-lisens på grunn av misnøyen med ABCs debatthåndtering er en alvorlig trussel» mot ytringsfriheten.

Trump har deltatt i to presidentdebatter, en mot president Joe Biden og en mot visepresident Harris etter at hun tok over som kandidat.

Det var ikke planlagt noen tredje debatt, men begge sider skal ha fått tilbudet. Trump har takket nei.

(©NTB)

Flere nyheter: