LIVESENTER
Menu
Et nytt lovforslag om å senke kravene til bevis for beslag av verdier som stammer fra kriminalitet, sendes fredag ut på høring. Her er John Roger Lund, leder for enhet øst i Oslo-politiet, finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) under et på folkemøte på Bjøråsen skole i juni. Møtet var en del av regjeringens innsats for å bekjempe gjengkriminalitet i Groruddalen. Foto: Geir Olsen / NTB

Nytt lovforslag vil gjøre det lettere å beslaglegge kriminelt utbytte

Et nytt lovforslag om å senke kravene til bevis for beslag av verdier som stammer fra kriminalitet, sendes fredag ut på høring.

Av NTB | 20.09.2024 06:41:17

Kriminalitet og rettsvesen: – Mye av drivkraften bak den kriminaliteten vi ser, er penger. Klarer vi å stoppe pengestrømmen, så gjør vi Norge tryggere, mener finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til Aftenposten

Fredag sender han og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) et nytt lovforslag ut på høring.

Forslaget innebærer at beviskravet senkes når det gjelder beslag som stammer fra kriminalitet. Det åpnes også for inndragning av verdier hos arvinger, uavhengig av hva vedkommende har visst eller ikke.

Det foreslås også å opprette en ny enhet inn under Økokrim som skal ha ansvar for å inndra kriminelle verdier.

– Vi ser at det skal så mye til for å få noen dømt. Det stiller store krav til politiet og Økokrim for å klare å fylle beviskravene, sier Mehl.

(©NTB)

Flere nyheter: