Menu
Gunilla Persson fotografert under Melodifestivalen tidligere i år. Nå har hun vunnet en svensk musikkpris. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB

Hollywood-fruen Gunilla Persson vant svensk musikkpris

Gunilla Persson, kjent fra «Svenske Hollywood-fruer», stakk av med nykommerprisen da Rockbjörn-prisen ble delt ut onsdag.

Av NTB | 19.09.2024 10:01:26

Kultur og underholdning: Persson debuterte som artist i 65-årsalderen i februar – da hun sang «I Won’t Shake (La La Gunilla)» i en av delfinalene i Melodifestivalen, som er Sveriges uttakskonkurranse til Eurovision.

Hun kom seg videre til semifinale, men der var det stopp – dog ikke for den hjemvendte Hollywood-fruens musikkarriere.

Bidraget hennes gikk rett inn på andreplass på Svensktoppen. I etterkant slo hun seg sammen med produsenten Rasmus Gozzi, som også står bak sangene til Fröken Snusk, og har sluppet flere singler. Persson har også opptrådt på «Allsång på Skansen» i sommer.

Rockbjörnen deles ut av den svenske avisen Aftonbladet, og det er leserne selv som stemmer fram sine favoritt. Etter å ha mottatt prisen som årets gjennombrudd lød det fra Hollywood-fruen:

– Jeg er helt aldeles overveldet. For en søt liten bjørn!

Det var mye skriverier om Gunilla Persson i tiden rundt Melodifestivalens delfinaler i februar, siden den svenske namsmannen rykket inn på hotellrommet hennes og beslagla både smykker og Chanel-sko.

Årsaken var at hun skyldte den svenske staten penger for bidrag hun fikk mens hun bodde i USA og medvirket i «Svenske Hollywood-fruer». Rett før finalen kom beskjeden om at ting var ryddet opp i og at hun ville få tilbake eiendelene.

(©NTB)

Flere nyheter: