Menu
Prinsesse Märtha Louise skjules med hvite laken når hun ankommer bryllupsteltet på Vinjevollen i Geiranger for vielsen til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Prinsessebryllupet: Rørende og annerledes – og delvis skjult

Gjestene var overveldet og rørt etter vielsen av prinsesse Märtha og Durek Verrett lørdag. Brudeparet ble sluset inn og ut av seremonien under en hvit duk.

Av NTB | 31.08.2024 17:05:20

En time på overtid ga prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett hverandre sitt ja, etter en vielsesseremoni som av gjestene ble beskrevet som svært rørende.

– Tårene rant på de fleste. Jeg vet ikke om jeg har noe sminke igjen, forteller en festkledd Bendriss til NTB etter vielsen.

– Det var vakkert, høytidelig og fylt av masse lykke og glede, sier hun.

De mange internasjonale gjestene i prinsessebryllupet gjorde opplevelsen ekstra spesiell, forteller Bendriss, som selv har kjent bruden i en årrekke.

Svært lite var kjent på forhånd om seremonien i teltet på Vinjevollen, utover at sogneprest Margit Lovise Holte skulle står for vielsen, med bistand fra den amerikanske kjendispastoren Michael Beckwith.

Etterpå uttalte kunstneren Björg Thorhallsdottir at det var en verdig og vakker vielse, med en fantastisk bredde, fra joik til framføring av Amazing grace.

Märtha Louise var ikledd en tradisjonell hvit brudekjole, iført diadem, som ifølge kongeekspert Trond Norén Isaksen er hennes eget. Durek Verrett var på sin side ikledd en sort smoking. Ut av duken kom også kjendisstylist Jan Thomas, som har stylet prinsessens hår. TV 2s bilder viste at det var Maud Angelica som førte sin mor inn i teltet.

– Märtha var så vakker der hun kom inn, og det var sterkt å se henne gå ned med Maud ved sin side, sa Thorhallsdottir.

Brudeparet har solgt rettighetene til å dekke vielsen eksklusivt til det britiske ukebladet Hello! Magazine. Dermed har ikke norsk presse tilgang til selve vielsen eller festlighetene etterpå.

Pressen måtte ta til takke med å fotografere seansen fra utsiden, på lang avstand, men klart å få med seg små glimt, som at brudgommen på vei inn fikk en god klem av både kong Harald og kronprins Haakon.

Først kom medlemmene av den norske kongefamilien ut, etterfulgt av sine kongelige kolleger fra Sverige og Nederland. De vinket til alle de oppmøtte, før de gikk inn en egen sideinngang til Hote Union, der bryllupsfesten fortsetter.

Ifølge programmet er det duket for afternoon tea i hagen eller foajeen på Union hotell, før det serveres drinker klokken 17.30. Det gir trolig mulighet for dem som ønsker det, til å skifte fra for eksempel bunad til galla.

Middagen starter klokka 18.30.

– Arrangementet er noe forsinket, men alt har gått etter planen, og det er ingen uønskede hendelser, sier operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Politiet var på befaring i Geiranger tidligere denne måneden for å planlegge sikkerhetsopplegget rundt feiringen.

– Sikkerheten er planlagt med de ressursene som er påkrevd for et arrangement av slik størrelse, sier Molnes.

Flere av gjestene roste bryllupsfeiringen for mangfoldigheten i deltakere, innhold og utførelse. Allerede på vei opp den røde løperen var det tydelig at dette var et møte mellom ulike kulturer. Det var mange norske gjester, flere i kongefamilien inkludert, som gikk for bunad til vielsen. Kontrasten var stor til amerikanske gjesters til dels svært fargesterke antrekk og stil.

Gjestene ventet lenge på bruden, som altså ankom teltet nesten en time på overtid, skjult av et hav av hvite duker. Man kunne allikevel få et lite glimt av bruden i en åpning i duken, i TV 2s direktesending.

Etter at de to hadde hverandre sitt ja, kom etter hvert gjestene ut av teltet på Vinjevollen. Hele 350 personer står på gjestelisten i Geiranger lørdag.

Store politiressurser er satt inn under bryllupsfeiringen, som har over 350 personer på gjestelisten.

(©NTB)

Flere nyheter: