Stompforestilling fra Haugesund Kulturskole
Tirsdag 24. oktober kl 18.00 inviterer Haugesund Kulturskole igjen til en storstilt forestilling i byens storstue, Festiviteten.
Kultur: Fjorårets produksjon, der 170 barn samarbeidet med det prisbelønnede bandet Rasmus og Verdens Beste Band, ble en stor suksess og trakk 1000 publikummere over to forestillinger.
Som i fjor er det Sildajazz som produserer forestillingen – i nært samarbeid med Haugesund Kulturskole. «Sildajazz skal være en ambisiøs jazzfestival for alle. Skal vi klare det må vi både være gode på inkludering og rekruttering. Vi må tenke kreativt og ha gode tilbud til alle aldersgrupper» sier daglig leder Andreas R Meland. «Vi er svært takknemlige for at vi igjen får samarbeidet med Haugesund Kulturskole i høst.»
Stomp
Overskriften for årets Kulturskoleforestilling er «Søppel», og i år er det Stomp-konseptet elevene har jobbet med. Det blir i forkant av forestillingen gjennomført flere verksted med erfarne Stomp-instruktører, der barna både lærer stykker og blir utfordret til å komponerer selv. I Stomp kan blant annet oljefat, bilhjul, koster, rør, aviser og plastposer gjøre nytte som musikkinstrumenter. Instruktør Karl Ivar Refseth er utdannet slagverker og vibrafonist ved Norges Musikkhøgskole, og er blant annet fast medlem av i det tyske bandet The Notwist. Han er også aktiv jazzutøver og har utgitt to solo-album: Praying (2015), og Devotion (2022) og har gjort mer enn 400 Stomp-forestillinger gjennom Den Kulturelle Skolesekken
Instruktør Ante Skaug har mange år bak seg som dirigent, og reiser mye rundt og gjør Stomp-workshoper. Han var også dirigent i TV serien «Korps United» for noen år tilbake.
Samhold og fellesskap
Haugesund Kulturskole er på flyttefot. Om få år vil et nytt bygg reise seg på Flotmyr, i et område som tidligere fungerte som byens søppelfylling. «At barna i årets forestilling gjenbruker og skaper ny musikk ved hjelp av søppel føltes derfor svært passende» fortsetter Meland.
«Det finnes klare pedagogiske mål med prosjektet, men i år ønsket vi oss også et prosjekt som skaper samhold og fellesskap for alle elevene på tvers av spesialiseringer» sier kulturskolerektor Camilla Schøyen. «Kulturskolen blir en bedre læringsarena hvis den også kan være en utviklende sosial arena». Elever fra drama, billedkunst, korps, og orkester er invitert inn i prosjektet på lik linje som instrumentalelever. Nær 130 elever vil bidra til i årets forestilling. «Vi vil være en kulturskole for alle og har i år invitert med oss en gruppe elever fra Mottaksskolen på Breidablikk i prosjektet» avslutter Schøyen.