reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
AUF-leder Astrid Hoem mener «woke» er et vrengebilde av venstresiden som ikke stemmer og sier at verken hun eller AUF er «woke». Foto: Heiko Junge / NTB

AUF-leder avviser woke-begrepet

AUF-leder Astrid Hoem vil ikke høre på Raymond Johansens bønn om å slutte å være «woke». Hun mener begrepet er en avsporing.

Av NTB | 09.09.2023 05:44:31

Politikk: Raymond Johansen tok i Klassekampen fredag et oppgjør med den han kaller «woke-venstre». Det er en avsporing, mener AUF-lederen.

– Jeg leste det intervjuet. Jeg tenker at Raymond er invitert til å være med på skoledebatter for å se at det ikke er slik på norsk venstreside, sier Hoem til Klassekampen lørdag.

Overfor NTB understreker Hoem at hun verken vil kalle seg woke eller anti-woke.

– Jeg mener høyresiden har brukt den woke-debatten til å tegne et bilde av en debatt som ikke stemmer. For eksempel har nestlederen i Unge Høyre sagt på flere skoler at han ikke er woke, og at det bare finnes to kjønn.

Hoem mener «woke» er et fiendebilde som tegnes om venstresiden og sier at verken hun eller AUF er «woke».

Hoem sier videre hun mener mye av woke-debatten er en importert kulturkrig fra USA, som ikke passer med norske forhold.

I årets skolevalg fikk AUF en oppslutning på 17,5 prosent, noe som er en nedgang på rundt seks prosentpoeng sammenlignet med skolevalget i 2021.

Hoem tror noe av forklaringen på det dårlige resultatet var at AUF var for sent ute på Tiktok, noe hun forklarer med at de først måtte avklare etikken rundt det å være på plattformen.

– Vi brukte for lang tid på å finne ut av det etiske rundt det, for vi er jo skeptisk til mye rundt Tiktok. Og da vi endelig kom dit, og begynte å legge ut innhold, så var det nok for sent, sier hun til Klassekampen.

– De gjør det til et stort poeng at det er teit å være woke, og han stiller opp transpersoner som fiendebilde mot yrkesfagelever. De er veldig opptatt av at vi er woke, men det er en debatt som egentlig ikke er ekte, sier hun.

De borgerlige ungdomspartiene Unge Venstre, Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) og Unge Høyre gjorde det godt og fikk en oppslutning på henholdsvis 9,2, 19,4 og 21,8 prosent, over 50 prosent samlet.

(©NTB)

Flere nyheter: